Geoblog.pl    ciesielka    Podróże    Dominikana    Raj na ziemi
lut

Raj na ziemi

Dominikana
Dominikana, Catuano

Nasza przygoda zaczęła się pod osłoną nocy. Po wieczornym lądowaniu i szybkim przejęciu kluczyków do wynajętego auta, ruszyliśmy w stronę wybrzeża. Choć droga minęła nam w aurze nocnej tajemnicy, szum oceanu tuż po dotarciu do hotelu był najlepszą obietnicą tego, co miało nadejść o świcie.

Pierwszy punkt programu nie mógł być inny – legendarna wyspa Saona. To jedno z tych miejsc, które wyglądają jak wycięte z pocztówki, a rzeczywistość wcale nie ustępuje retuszowanym zdjęciom.

Dzień upłynął nam pod znakiem totalnego relaksu i zachwytu:

Podwodny świat przywitał nas feerią barw i spokojem, który można znaleźć tylko pod powierzchnią krystalicznej wody.

Biały, drobny piasek i palmy pochylające się nad taflą wody – to tutaj czas naprawdę zwalnia.

Po leniwym lunchu na brzegu, wróciliśmy na pokład naszego katamaranu.

Rejs powrotny do Bayahibe, z wiatrem we włosach i słońcem powoli chylącym się ku horyzontowi, był idealnym domknięciem tego dnia. Wróciliśmy do hotelu z solą na skórze i głowami pełnymi błękitu. Dominikana już pierwszego dnia pokazała nam swoje najpiękniejsze oblicze.

ciesielka

KZPS C.
zwiedzili 41% świata (82 państwa)
Zasoby: 1173 wpisy1173 1236 komentarzy1236 12529 zdjęć12529 18 plików multimedialnych18

05.02.2026 - 16.02.2026

07.12.2025 - 16.12.2025